Grupparbete i arkitektur på ArkDes – Arkitektur och Designcentrum

I lördags var jag med gruppen jag leder i Arkitektur på Folkuniversitetet och besökte ArkDes, Arkitektur- och Designcentrum i Stockholm. Efter en presentation av bibliotekarien hur man kan söka i biblioteket och en rundvandring satte kursdeltagarna igång med grupparbeten om Arkitektur och byggmaterial. Självklart tog vi del av utställningen Flygande betong också.

Biblioteket på ArkDes. Foto: Pernilla Ström
Utställningen Flygande betong på ArkDes. Foto: Pernilla Ström

Grupparbetena ledde till intressanta diskussioner om byggmaterial och hur de används, samt om deras olika hållfasthet, miljöpåverkan, hälsoaspekter, brandsäkerhet och annat. Arkitektur påverkar oss människor i vårt dagliga liv och att ta hänsyn till livskvalitet och undvika gifter eller andra möjliga negativa aspekter är viktigt.

På ArkDes arbetar man med politik och arkitektur. Här kan man läsa om propositionen Politik för gestaltad livsmiljö. Kvalitet, attraktivitet och hållbarhet är viktiga värden. Arkitektur av hög kvalitet är en investering i hållbarhet och kortsiktiga ekonomiska aspekter får aldrig bli viktigare än kvalitet och hänsyn till grundläggande värden i människors liv.

ArkDes utecafé. Foto: Pernilla Ström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s